شرکت توسعه سرمایه گذاری دانشگاه تهران

حضور نمایندگان صندوق جسورانه دانشگاه تهران در نشست هم اندیشی صندوق های جسورانه و خصوصی

جلسه‌ هم اندیشی در خصوص صندوق‌های جسورانه و خصوصی با حضور معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار و مدیران صندوق‌های جسورانه و خصوصی در تاریخ شنبه 01/05/1401 برگزار شد که آقای دکتر همتی به عنوان رئیس صندوق سرمایه گذاری جسورانه یکم دانشگاه تهران در این نشست شرکت نمودند.

در ابتدای نشست هم‌اندیشی صندوق‌های جسورانه و خصوصی، دکتر علیرضا ناصرپور، معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص لزوم پایش مستمر ابزارهای موجود و تلاش بر کاربردی کردن آن‌ها در بازار سرمایه، امکان سرمایه‌گذاری صندوق‌های جسورانه در شرکت‌هایی جدید با توجه به برداشتن قانون «الزام به گذشت ۳ سال از فعالیت شرکت‌های موضوع سرمایه‌گذاری صندوق‌های سرمایه‌گذاری خصوصی»، امکان جدید برای صندوق‌ها در ورود به شرکت سرمایه‌پذیر در قالب بدهی قابل تبدیل به سهم، نکاتی را عنوان نمودند.

در ادامه این نشست، حاضرین جلسه که متشکل از مدیران ۱۷ صندوق جسورانه و خصوصی موجود در بازار بودند به بیان نکات خود درباره این صندوق‌ها پرداختند.

مهمترین مطالب مطرح شده راجع به استراتژی خروج، عدم امکان مدیریت مجموعه‌های تخصصی به غیر از نهادهای مالی بر صندوق‌های یادشده، محدودیت عمر صندوق، ناشناخته بودن این ابزار در بازار سرمایه، وجود چالش و ریسک‌های موجود در اکوسیستم فناوری، طولانی بودن فرآیند ارزیابی شرکت‌های سرمایه‌پذیر توسط مدیر صندوق و غیره بود.

دکتر همتی مقدم رئیس صندوق سرمایه گذاری جسورانه یکم دانشگاه تهران نیز نکاتی درباره استراتژی خروج، کارمزد مدیر صندوق و رکن مدیر عنوان نمودند. درباره استراتژی خروج، در حال حاضر ابزارهای ipo  برای شرکت های استارت آپی بسیار محدود است و صندوق های جسورانه عملا امکان خروج از طریق ipo را ندارند. از طرفی close-end بودن این صندوق ها باعث شده عمر این صندوق ها محدود باشد و لزوم خروج از شرکت ها امری ضروری است. بنابراین پیشنهاد می گردد بازار یا تابلوی اختصاصی با رعایت بیانیه های ریسک اختصاصی، برای عرضه این نوع استارت آپ ها ایجاد گردد.

همچنین ایشان بر لزوم افزایش کارمزد مدیر صندوق با توجه به افزایش تورم در سال های اخیر اشاره نمودند و پیشنهاد کردند که کارمزد مدیر صندوق نیز مانند کارمزد دیگر ارکان صندوق افزایش و متناسب سازی شود.

آقای دکتر همتی با اشاه به این که در حال حاضر مطابق قانون سازمان بورس و اوراق بهادار رکن مدیر می بایست توسط نهاد مالی قابل پذیرش باشد، اضافه کردند ممکن است نهادهای مالی با صنعت سرمایه گذاری خطرپذیر و نوآوری آشنایی لازم را نداشته و این ظرفیت در شرکت هایی که لزوما نهاد مالی نیستند، بیشتر باشد. پیشنهاد می گردد رکن مدیر توسط نهادهای غیر مالی هم اخذ گردد.

در پایان نشست همفکری صندوق‌های جسورانه و خصوصی، ضمن اشاره به اینکه برخی از پیشنهادهای اصلاحی معاونت نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس در کمیته تدوین مقررات قرار گرفته و به زودی در هیئت مدیره سازمان تصویب می‌شود، به اهم اقداماتی که در آینده اجرایی خواهد شد، پرداخته شد.